Het 6×6 dieet

De materialen

De materialen in de webshop zijn in eerste instantie alleen voor zorgprofessionals bestemd. De 6×6 dieetmaterialen die wij zelf op onze spreekuren gebruiken bij de begeleiding van mensen die het 6×6 dieet volgen zijn nu beschikbaar voor andere diëtisten en zorgprofessionals.

De materialen van het 6×6 dieet bestaan uit 3 cliëntbrochures, voor de 1e, 2e en 3e fase. Elke brochure bevat 32-64 pagina’s. Daarnaast is er een uitgebreid handboek voor de diëtist Hiermee kun je als diëtist direct met het 6×6 dieet aan de slag. Ook een handleiding voor verwijzers ontbreekt niet. Het basispakket is voldoende voor 10 cliënten (30 brochures) zodat je jezelf de kans geeft het 6×6 dieet goed uit te testen en ervaring op te doen.

Ben jij een praktijkondersteuner of andere zorgverlener en wil jij meer weten over het 6×6 dieet als behandeloptie? Schaf dan de handleiding voor verwijzers aan. Hierin staat uitgebreide achtergrondinformatie en veel uitleg en houvast voor het toepassen van het 6×6 dieet. En wil je er in de praktijk mee aan de slag? Zoek dan de samenwerking met een diëtist in jouw regio.

Ben jij iemand die zelf het 6×6 dieet wil gaan volgen? Meld je dan aan bij een diëtistenpraktijk in jouw buurt en vraag of ze jou willen begeleiden bij dit dieet. De benodigde materialen kan de diëtist dan in de webshop bestellen.

Bekijk de materialen Bekijk de pakketten
Brochure 6x6 dieet fase 1 reset uw stofwisseling
Brochure 6x6 dieet fase 1 reset uw stofwisseling binnenkant

Brochure voor cliënten (40 pagina’s)

Fase 1 – Reset uw stofwisseling 

Uitleg over de werking van het 6×6 dieet en een toelichting op welke voedingsmiddelen gebruikt mogen worden. Met een dagmenu, vele maaltijdvariaties en een eiwitlijst.

Meer informatie

Deze brochure geef je je cliënt na het intakegesprek. Hierin wordt uitleg gegeven over de werking van het 6×6 dieet en er wordt een toelichting gegeven op welke voedingsmiddelen gebruikt mogen worden. Er staat een dagschema in (dat te gebruiken is als leidraad), daarnaast is er een uitgebreide lijst met variaties op basis van 6 gram koolhydraten voor de verschillende eetmomenten. Omdat er een ruime hoeveelheid eiwit wordt geadviseerd is er ook een eiwitlijst toegevoegd.

Brochure voor cliënten (32 pagina’s)

Fase 2 – Werken aan uw doelen 

Uitleg over het hoe en waarom van het opbouwen van koolhydraten. Een nieuw dagschema en variatielijsten met 6 en 12 gram koolhydraten op basis van het hoofdingrediënt (brood, zuivel, ei, groente of soep).

Meer informatie

Na minimaal 8 weken in de 1e fase te hebben gezeten kan je cliënt naar de 2e fase, hiervoor is een aparte brochure. In deze brochure wordt duidelijk beschreven wat er in de 2e fase verandert. Daarnaast wordt uitleg gegeven over het hoe en waarom van het opbouwen van de koolhydraten. Ook in deze brochure vind je weer een dagschema, nu met meerdere eetmomenten met 12 gram koolhydraten. En bijpassende variatielijsten met 6 en 12 gram koolhydraten, waarin maaltijden ingedeeld worden op het hoofdingrediënt, dus bijvoorbeeld een lunch op basis van brood, zuivel, ei, groente of soep.

Brochure 6x6 dieet fase 2 werk aan uw doelen
Brochure 6x6 dieet fase 2 werk aan uw doelen

Brochure voor cliënten (64 pagina’s)

Fase 3 – Naar een gezonde 6×6 leefstijl 

Alles draait om het vasthouden van de resultaten. Uitleg over verder opbouwen koolhydraten en soort koolhydraten en de principes van de 6×6 leefstijl. Weer een nieuw dagschema en uitgebreide variatielijsten.

Meer informatie

De 3e fase slaat een brug tussen de 2e fase en de nieuwe 6×6 leefstijl. Door het stapsgewijs verhogen van koolhydraten en het verlagen van de verzadigde vetten wordt naar een nieuwe balans gezocht, met als doel de behaalde resultaten vast te houden. Er wordt uitleg gegeven over hoeveelheid en soorten koolhydraten en er is een basislijst van wat nodig is voor de 6×6 leefstijl. En natuurlijk weer een paar dagschema’s en variatielijsten met 18 en 24 gram koolhydraten. Ook is er aandacht voor terugvalpreventie. 

Handboek diëtist

(94 pagina’s)

Het 6×6 dieet is anders dan andere koolhydraatarme diëten. Dit vraagt een andere aanpak. Daarom veel praktische informatie over wanneer en bij wie je het 6×6 dieet kunt inzetten. En handvatten voor het intakegesprek en vervolgconsulten.

Meer informatie

Het 6×6 dieet is voor de meeste mensen een grote omschakeling, het vergt een andere manier van denken. Dat geldt niet alleen voor je cliënten, maar ook voor jou als diëtist. Het is anders dan een energiebeperkt dieet, maar ook anders dan andere ‘koolhydraatarme diëten’ die in omloop zijn.

In dit handboek vind je veel praktische informatie voor jezelf. Bij wie kun je het 6×6 dieet inzetten, wat zijn overwegingen om wel of niet te starten, wanneer gaat iemand naar de 2e of 3e fase van het dieet. Wat zijn aandachtspunten voor het intakegesprek en vervolgconsulten en wat vertel je wanneer. Ook komen de nodige aanpassingen in de medicatie aan bod, deze info sluit aan bij de handleiding voor verwijzers. Dit handboek is ook bedoeld als werkboek voor jezelf, daarom is er ruimte vrijgehouden voor je eigen aantekeningen.

Handleiding voor verwijzers

(52 pagina’s)

Wat is het 6×6 dieet en bij wie en wanneer is het zinvol om het 6×6 dieet als behandeloptie aan te bieden. Ook veel achtergrondinformatie over insulineresistentie en het afbouwen van diabetesmedicatie.

Meer informatie

Als mensen met diabetes het 6×6 dieet gaan volgen, dan is het aanpassen van de diabetesmedicatie een cruciaal onderdeel voor het succes van het 6×6 dieet. In de meeste gevallen zal de praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige hierover advies geven, maar dan moet je wel weten hoe je dat moet doen en waarom. Het is belangrijk dat je durft af te wijken van de gangbare protocollen.
In het eerste deel van deze handleiding staat achtergrondinformatie over het 6×6 dieet, voor wie het 6×6 dieet in te zetten is als behandeling, uitleg over insulineresistentie en te verwachten resultaten van het 6×6 dieet. In het tweede deel staat de medicatie centraal, met name de diabetesmedicatie en hoe je de bloedglucosewaarden interpreteert.
Samenwerking met een diëtist die met het 6×6 dieet werkt is essentieel.

Flyers

Korte uitleg over het 6×6 dieet, wat is het, voor wie is het geschikt en wat kun je van het 6×6 dieet verwachten.

Meer informatie

Zowel de diëtist als de praktijkondersteuner kunnen de flyers meegeven aan potentiële 6×6 cliënten. Bijvoorbeeld als je in het consult aandacht hebt besteed aan het 6×6 dieet als behandeloptie maar je cliënt wil er nog even over nadenken. En je kunt de flyers natuurlijk ook in de wachtkamer neerleggen.
Op de flyer is ruimte om de contactgegevens van de diëtist te vermelden.
In elk pakket zitten een aantal gratis flyers. Heb je er meer nodig, dan kun je ze bijbestellen.

Pakketten

Materialen

 • Brochure – Fase 1 (€7,95)
 • Brochure – Fase 2 (€5,95)
 • Brochure – Fase 3 (€5,95)
 • Flyers (gratis)
 • Handboek diëtist (€19,95)
 • Handleiding verwijzers (€9,99)

Startpakket + handboek diëtist
(10 cliënten)

 • 10x Fase 1
 • 10x Fase 2
 • 10x Fase 3
 • 25 flyers (gratis)
 • 1x handboek diëtist
 • 2x handleiding verwijzers

€238,43 €208,45

Bekijk & bestel

Uitbreidingspakketten

 • 10-30x Fase 1
 • 10-30x Fase 2
 • 10-30x Fase 3
 • 25-100 flyers (gratis)

 

Al vanaf €13,83 / per client.

Bekijk & bestel

Vragen?

Bekijk eerst de veelgestelde vragen of jouw vraag erbij staat. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen voor professionals Vragen over bestellen Contact